Hocus és Lotus kalandjai!

A Hocus és Lotus módszer egy korszerű, nemzetközi munkacsoport által fejlesztett, az EU Socrates Lingua program anyagi támogatásával megvalósított korai nyelvoktatási program a 3-8 éves korosztály számára. Hocus és Lotus, a két kedves figura segítségével a német, az angol, a spanyol, a francia vagy az olasz nyelvvel ismerkedhetnek a gyerekek.


A Hocus és Lotus módszer

Mi ez?
Egy módszer és a hozzá tartozó tananyag 3-8 éves gyerekek idegennyelv-oktatásához. A módszer tananyagait egy nemzetközi munkacsoport fejlesztette Prof. Traute Taeschner a római La Sapiensa egyetem tanára szakmai vezetésével. A projektet anyagilag támogatta az EU Socrates Lingua programja és más szervezetek.

Kinek ajánljuk?
Minden óvodás és kisiskolás gyermeknek, tanítóiknak és szüleiknek!

Miért ajánljuk?
Mert a kedves figurák – Hocus és Lotus – kalandos történetei remek zenei kísérettel minden gyermek és felnőtt kedvenceivé válnak. A gyermek szeretni fogja a történeteket és a főhősöket, szeretni fogja a foglalkozásokat, ahol a fantáziája segítségével részesévé válhat a történeteknek, azonosulhat a szereplőkkel. A mozgás, gesztusok, mimika és az érzelmi kötődés nagyban segítik a nyelvelsajátítás folyamatát. A rajzfilmek és a zenés hanganyag a CD-n az otthoni, közös családi élményt teszik lehetővé. Fontos szerepük van az ismétlésben.

Mitől más a Hocus&Lotus módszer?
A tanulás/tanítás nem más, mint közös történetmesélés. A foglalkozásokon a gyerekek és a pedagógus együtt mesélnek. Először gesztusok, mimika és a képzelőerő segítségével, majd a történetek zenés Cd-jének a kíséretében, végül pedig a képeskönyvecske segítségével. Az egyes történeteket DVD-n meg is nézhetik a gyerekek akár a foglalkozáson, akár otthon. Az egyes rajzfilmek a gyerekek számára jól ismert helyzeteket dolgoznak fel: Hocus és Lotus kalandjaik során természeti jelenségekkel, kedves állatokkal ismerkednek meg, új barátságokat kötnek, civakodnak és kibékülnek, házat építenek, saraznak vagy éppen táncolnak. A kedves figurák és történetek a gyerekeket érzelmileg is megérintik, így különösen könnyen kerülnek szoros kapcsolatba a történetek szereplőivel és az általuk beszélt idegen nyelvvel. A rajzfilmek mindegyike 5 perces.

Milyen egy foglalkozás? Milyen lehet a zenés rajzfilm?
Mit tanul majd a gyermekem?

A következő részletek megtekintésével sok kérdésre kaphat választ:

Hocus the Dinocroc - az első epizód angolul

Részlet egy foglalkozásból

5 éves kislány mesél (angolul)